Lokaal Steunpunt Mantelzorg Gilze en Rijen

 

Wie zijn wij.

Het Lokaal Steunpunt Mantelzorg (LSM) is een onderdeel van de Stichting Hulpcentrale Rijen / Molenschot: wij zijn er voor mantelzorgers* in Gilze, Hulten, Molenschot en Rijen. Bij het LSM is een consulent mantelzorg werkzaam. Verder bestaat het LSM geheel uit vrijwilligers.

 

Mantelzorgers zijn mensen die zorgen voor familie, buren of vrienden, die door problemen met de gezondheid of het ouder worden, hulp nodig hebben. Zorgen voor een ander lijkt iets  vanzelfsprekends. Een mantelzorger heeft vaak geen keus. Hij of zij geeft hulp uit liefde, noodzaak en persoonlijke betrokkenheid, onbetaald.

 

Veel mantelzorgers beseffen niet dat ze iets bijzonders doen. Wanneer deze zorg te intensief is of te lang gaat duren, kan het zwaar worden voor de mantelzorger. Het is heel belangrijk, ook voor degene die wordt verzorgd, dat een mantelzorger ook goed op zijn of haar eigen gezondheid let.

 

Het Lokaal Steunpunt Mantelzorg kan helpen om de taak, die een mantelzorger op zich heeft genomen, langer vol te houden.

Wat doen wij.

Het doel van het LSM is het organiseren van individuele- en groepsactiviteiten ter ondersteuning van de mantelzorger. Voorbeelden van activiteiten zijn:

-Bijeenkomsten met een thema.

-Voorlichtingsbijeenkomst en cursussen.

-Organisatie van de dag van de Mantelzorg.

-Gesprek met de consulent mantelzorg thuis of op locatie om samen te zoeken naar de beste oplossing voor hulp bij de zorg.

-Lotgenotencontact; een ontmoeting staat centraal. Een uitstapje, verwenmiddag, gezellige bijeenkomst met andere mantelzorgers.

-Tijdelijke overname van zorg door vrijwilligers.

 

Het LSM heeft een groep vrijwilligers die de mantelzorger kunnen ondersteunen. Dit doen zij door de zorg voor een dagdeel over te nemen. De vrijwilliger komt bij u thuis en verricht indien nodig licht verzorgende taken. Voor de mantelzorger komt er tijd vrij voor zichzelf: een hobby, sport of sociale contacten.

 

Hoe kunt u ons bereiken:

Tijdens kantooruren kunt u uw boodschap inspreken op telefoonnummer:  06-30858182.

U wordt dan zo snel mogelijk terug gebeld

Postadres: Lokaal Steunpunt Mantelzorg, Rembrandtlaan 50, 5121 WL Rijen

U kunt ook informatie krijgen via de Hulpcentrale Rijen-Molenschot, Nassaulaan 62-64, BC Rijen, op werkdagen van 9.30-11.00, telefoonnumnmer: 0161-222400.

 


Contact

Stichting Hulpcentrale Rijen/Molenschot

Nassaulaan 62-64
5121 BC Rijen


0161-222400 (bereikbaar 9.30-11.00 uur)